Categorie:Rețelistică

De la ArchWikiRo
Salt la: navigare, căutare

Arch Linux oferă două opțiuni de gestionare a rețelei: network și netcfg Daemon-ul network este o soluție simplă și directă pentru conexiunile prin cablu de pe sisteme de tip desktop și servere. Conexiunile wireless au nevoie de configurare suplimentară. Scriptul netcfg oferă suport pentru roaming pentru utilizatorii mobili și facilitează managementul profilelor de rețea; NetworkManager și Wicd sunt alternative populare.

Programele care unesc relețele, execută autentificare, sau execută servicii specializate (fără să aibă legătură cu utilizatorul final) sunt de obicei găsite în această categorie.

Rețelistica P2P (Peer-to-Peer), clienții BitTorrent, clienții de chat, și alte programe care folosesc internetul se găsesc în categoria Internet Applications. Programele care servesc pagini web, servere email, și servere pentru depozite de cod se găsesc în categoria Web Server. Sisteme de Managementul Conținutului sunt listate sub Web Server, însă includ, de asemenea, și o bază de date de proporții. Serverele pentru baze de date nu sunt categorizate ca servere web în vederea scopurilor noastre; vedeți Database management systems.

Categorii corelate

Această categorie nu conține articole sau fișiere media.

Unelte personale